2019. február 01. 15:36 - TonyBaritoon

Fight- Hírkosár!

Szólj hozzá!
2019. január 19. 17:01 - TonyBaritoon

Road to MK11- Az én 5 kedvenc MK epizódom

Igen, az új Mortal Kombat nagyon bezsongatott.  Ennek megfelelően a blogon lesz egy-két Mortal kombat centrikus cikk. Az első ilyen írás egy abszolút szubjektív lista, amiben bemutatom az én kedvenc Mortal kombat játékaimat! Fontos leszögezni: a listán csak a hagyományos verekedős játékok lesznek, a spin-off játékok nem, mivel a klasszikus értelembe vett Mortal Kombat játékokat fogom eme listára rakni! (okés, őszinte leszek, a Special Forces és a Mythology: Subz-ero borzasztó volt, a Shaolin monks pedig sajnos nekem kimaradt ) valamint nem lesz rajta a listán az MK vs. DC de nem azért, mert osztom a többség véleményét (sok dologban nem értek egyet az MK közösséggel, ez az egyik) nem tartom egy borzasztó játéknak. Viszont nem Mortal kombat epizódként tekintek rá, hanem olyan játékként, amiben Mortal kombat karakterek is vannak (persze, tudom,  számozás szempontjából nyolcadikként szokták elkönyvelni). 

Rendben. Lássuk akkor hát a személyes top 5 kedvenc Mortal Kombat játékomat. 

 

5. Mortal Kombat 4 

Igen, tudom, sokan nem szeretik az MK4-et. De szeretném ismételten nyomatékosítani: ez egy szubjektív lista, nem pedig egy kőbevésett, megkérdőjelezhetetlen, szakmai írás. Szóval Mortal Kombat 4 az első 3D-s játék a sorozatban... és az első, amihez szerencsém volt. Az MK4 varázsa az, mely arra buzdított, hogy minden epizódot kipróbáljak vagy ilyen, vagy olyan formában. Egyszerűen imádtam minden egyes pontját, a rostert, a pályákat, a kivégzéseket. Azt elismerem, hogy a grafika, bár nem volt borzasztó, de nem is hozta a Tekken 3 színvonalát, sőt, kifejezetten elmaradt a konkurensek mellett. De rengeteg sorozatbeli újítás volt ebben a játékban: a pályán elhelyezkedő tárgyak, amiket hozzávághattunk ellenfeleinkhez, a fegyverek, amik szintén színesítették a harcot és Quan Chi. Itt debütált az egyik kedvencem, aki ráadásul itt volt a legmenőbb. Koponyákat lőtt ki ellenfeleire, taposós teleporttal támadott, ellopta a másik játékos fegyverét varázslattal és az egyik legmenőbb kivégzés...ellenfelét a saját kitépett lábával püfölte halálra. Persze más finom kivégzések is voltak, amik sokkolóan hatottak rám. Sőt! Egy-két kivételtől eltekintve mindegyiket zseniálisnak tartottam, ahogy a Game Over animációt is. És az az édes érzés, mikor láthattam Shinnok pusztulását...valahogy kárpótolt azért, amiért Goro szívatott hosszú perceken keresztül.Persze, évek távlatából és kipróbálva más MK játékokat természetesen már látom a hibáit a programnak és pl. Kai és Jarek nagyon átértékelődött a szememben (Jareket kifejezetten vagánynak tartottam, egészen addig míg nem játszottam a 2D-s részekkel és rá nem jöttem, hogy volt egy sokkal menőbb faszi, aki pontosan ugyanazt csinálta, mint ő...csak ő még lazább volt). De Quan Chi, Reiko, Fujin, Shinnok és Tanya olyan karakterek mind, akiket bármikor szívesen viszontlátok a Mortal Kombat játékokban. 

 

 

4. Mortal Kombat: Deadly Alliance

A 3D-s Era és azon belül is a PS2 korszak, nem a legerősebb Mortal Kombat időszak volt. Ez tény. De eme korszak első játéka, a Deadly Alliance számomra örök kedvenc marad. Kiválóan egyesítette az élénk színeket és a sötét hangulatot. Ebben a játékban debütált a kripta, ami epizódról-epizódra fejlődött és egyre jobb és jobb lett! Megjelentek a küzdőstílusok. Sőt! Mindenki egyből hármat kapott, két pusztakezeset és egy fegyvereset. Ezek némelyikét akár ellenségünkbe is márthattuk. Vicces volt átdöfni ellenfeleink gyomrát vagy combját ezekkel a kardokkal, pengékkel, késekkel, aztán csak menekülnünk kellett, míg neki folyamatosan folyt a vére s csökkent az élete. Persze nem mindenkinek voltak tökéletesek a stílusai. Mindannyiunk kedvenc hercegnője Kitana...lehet, hogy a klasszikus epizódokban, a kilencben és az XL-ben szerettünk vele játszani...de itt borzasztó volt! Mindkét stílusa giccses és kezelhetetlen, egyedül a fegyvere volt használható, amit 90% hogy tök véletlen eldobtál s onnantól kezdve csak a két pusztakezes stílus maradt. Ja igen és csak egy fatality volt minden karakternél. Nagyon szerény. Túlságosan is. Igen, ebből is láthatjátok, a DA sem tökéletes és nincsenek benne olyan klassz mini játékok, mint pl. a Mortal kombat Chess a Decaptionben vagy a Motor Kombat az Armageddonban, nekem mégis ez a leghangulatosabb, legkarizmatikusabb a PS2 trillógiából. Imádtam rengeteg karakter kinézetét. pl. Jax szerintem itt volt a legegyedibb és legvagányabb.
De ezt a játékot többek között a bátor története miatt is imádtam! Úgy értem, kinyírták Liu Kanget és Shao Khant! A játék főhősét és a legnagyobb gonoszát !Na ez olyan bátor dolog, amihez kellettek  golyók! Bátor döntés volt és én emiatt pezsgőt bontottam annak idején! És felvállalom: a DA újoncait is szeretem! Tudom, eretnekség, de még Hsu Hao se irritál. Kenshi, és Bo'Rai'Cho pedig egyenesen kedvencek. Mondjuk utóbbi inkább a drunken fist és nem a fingós poénok miatt. 

 

3. Mortal Kombat II 

A Mortal Kombat II. szerény véleményem szerint a legjobban sikerült felvonás a klasszikus 2D-s epizódok közül. Minden benne van, amit az egyben szerettünk (leszámítva Kanot és Sonyát). Nem, ez így túl szerénynek hat. A Mortal Kombat II minden szempontból kétszer annyit adott, mint a váratlanul sikeressé vált első epizód. Kétszer annyi választható karakter, akik között ott volt, kettő kivétellel minden kedvencünk és olyan új figurák színesítették a palettát, mint Kung Lao, Baraka, Jax, vagy az édeniai "ikrek" Kitana és Milenna. Sőt, az előző játék fő gonosza Shang Tsung és a titkos ellenfél Reptile is visszatért, immár irányítható karakterként! Persze mindketten át lettek alakítva, nem is kicsit. És itt debütált maga az uralkodó, Shao Khan is! Valamint ismét egy négykarú szörnyeteg volt az előőrs, aki (ismét nem népszerű vélemény következik) még elődjénél is menőbb volt tigris mintájú bőrével! Olyan őrült és kreatív pályákat kaptunk, mint pl. a dead pool, ahol savba lökhettük ellenségünket, vagy az a morbid erdő, ahol a fáknak arca volt, s morogtak ránk! Félelmetes és karizmatikus pályák. A zene kiváló volt és a lényeg...fatalityk. Minden karakter két kivégzést kapott (Shang Tsung hármat) és a mennyiség nem ment a minőség rovására! Az összes fatality gyors, látványos és brutális. Mi van a kevésbé agresszív játékosokkal? Számukra ott van a friendship, ami arra való, hogy ellenfelünk egy brutális kivégzés helyett, egy kedves gesztust kap, pl. varázsolunk neki, vagy odaadjuk ajándékba a rólunk mintázott babákat-akciófigurákat. De ha valamivel mégis megakarod alázni ellenfeled, de távol áll tőled a brutális, vérben tocsogó kivégzés, akkor tessék itt van neked a babality! Eme mozdulattal ellenfelünket átváltoztathattuk pelenkás-totyogós-babává! Nem tagadom, a Mortal Kombat II számomra egy etalon marad mindig is. 

 

2. Mortal Kombat 2011 

A klasszikus trilógia újrafeldolgozása-újragondolása, több, mint zseniális lett! kezdjük az elején: a játék 3D-s megjelenéssel bírt, de 2D-ben folyt le a harc. Kiváló kombinációja az új és régi korszaknak! A grafika szép volt, a klasszikus pályák olyan gyönyörűek és részletgazdagok voltak, mint azelőtt soha (és 7 stage fatality volt, PS verzióban 8, emlékeim szerint ez a legtöbb stage fatalityvel rendelkező játék, de lehet valaki majd rám cáfol). A karakterek némelyike is kapott egy kis ráncfelvarrást. Smoke pl. végre több lett, mint a sokadik ninja, új mozdulatokat kapott, amiknek köszönhetően teljesen más lett a karakter! A klasszikus trilógia minden tagja itt van (habár Rain DLC lett, nem tudni miért) így mindenki megtalálja a kedvencét. Itt debütáltak először vendég karakterek, visszatért a babality (csak ezúttal tényleg vicces volt és volt értelme is) de ami a legfontosabb: a történet! Az Armageddon napján a legtöbb harcos meghalt, Raiden elkeseredetten küzd Shao Khannal, s mikor látja, hogy nem tudja legyőzni, a mágia segítségével üzen magának a múltba. Ennek a csavarnak köszönhetően kapun kegy olyan történetet, ami egyben egy régi történet újramesélése szebb köntösben és egyúttal mégis egy új, hiszen Raiden jövőbeli énjének emlékei gyakran befolyásolják döntéseiben. Nem csak maga a történet, hanem annak tálalása is szimpatikus: minőségi szinkron munka jellemzi a sztori részt és a fejlesztők átvették az MK vs. DC. történetmesélési stílusát, vagyis a történet x pontjában y karakterrel kell harcolnunk. Ami pedig a fatalityket illeti...mivel az előző részben a besorolás miatt csak jelképesen voltak, így a készítők igyekeztek kompenzálni s olyan brutális, kreatív és morbid kivégző mozdulatokat kaptunk ebben a részben, hogy csak lesett  az ember. A fatalityk mellett egy nagyszerű újdonság is megjelent, mégpedig a röntgen támadások, amelyek a játék legnagyobb sebzését okozó, leglátványosabb támadásai. és ahogy olvasom vissza pont a játék legfantasztikusabb dolgát felejtettem el megemlíteni: került a játékba egy teljes értékű tag team játékmód!  Persze ezeket csak akkor használhattuk, ha a sávunk tele volt. Az MK 2011 kiváló kombinációja régi jól bevált alapoknak  és vadonatúj elemeknek. 

 

 

1. Mortal Kombat X (XL)

Na jó, mielőtt pofátlanul elkezdenék ömlengeni, hogy mekkora király ez a játék van egy icike-picike probléma vele, amit muszáj megemlítenem. Ebben az egy kategóriában ugyanis egyedül a négynél jobb, sőt, még ott is kérdéses, hogy az XL tud-e győzni. Ez pedig nem más: mint a színek. Ha DA, a 2011 vagy a MK II. látványvilágát felidézem, sokkal színesebb és tarkább volt, de a sötét sztori és a véres kivégzések miatt igenis sötét. Az Xl nagy hibája, hogy látványvilágában is fakó és ezzel próbálja tudatosítani a játékosokban- ez egy kopár hely. Na, most hogy ezt leírtam végre őszintén isteníthetem a játékot. Biztos van köztetek olyan, aki azt gondolja azért ez a kedvencem, mert ez a legfrissebb. Talán van is benne valami.  De nem ez a fő érv. 

 Imádom a játék kivégzéseit, hogy a kripta is egy teljes értékű, kalandozós mini-játék lett, imádom, hogy újraértelmezték a brutality fogalmát és immáron mini kivégzésként vannak jelen, imádom az ötletet, hogy a játékosok frakciókat képviselve vívnak meg egymással és a tornyokkal pontokért. A játékban valamilyen formában visszaköszönt a három stílus/ karakter koncepció, de ellentétben a 3D korszakkal, itt nem pusztakezes harcstílusokról beszélünk és nem váltogathatjuk őket játék közben. A küzdelem előtt kiválaszthatjuk mely stílust képviselje karakterünk, ami befolyásolja milyen plusz képességei, speciális támadásai annak. Így pl. az egyik stílussal könnyebb kombózni, míg a másik a védekezésben segít, a harmadik pedig a terep uralását segíti elő. De ez minden karakternél más és más. 

És igen, az újoncokat is imádom a Ferra-Torr páros kivételével viszont velük sincs bajom, legalább színesítik jelenlétükkel a játékot. Én nagyon örültem neki, hogy az X nem csak veteránokból állt. Őszintén szólva nekem fontos, hogy minden epizódban legyen egy kis vérfrissítés a csapatban. A Mortal Kombat karakterek 90%-át szeretem és szívesen látom a játékban, viszont erre a bizonyos 90%-ra az is igaz, hogy nem vagyok szomorú ha egy vagy két epizódot elmegy pihenni a karakter. Ilyen számomra Baraka, Jade vagy Noob. Örülök, ha részesei a játéknak és szívesen játszok velük ha jelen vannak, de nem sírok ha az adott epizódból kimaradnak. Egy szó mint száz: én már azt is nagyon értékeltem, hogy jönnek újoncok és a többséggel ellentétben én bírom a fejüket, Erron Black pl. az egyik kedvencem lett (az-az über menő röntgen támadása, ahol a kihívó neve fel van vésve a golyóra, Jézusom, minden alkalomkor iszonyat menő). 

Na igen, a történet, arról még egy szót sem szóltam pedig csillagos ötös. Maximálisan elégedett vagyok vele. nem tökéletes, de az MK legérettebb, legrétegeltebb történetét meséli el és öröm volt végigjátszani.

 

Hamarosan jelentkezek még cikkekkel, Előre elnézést kérek, mostanság főleg Mortal Kombat témájú cikkek fognak megjelenni. 

 

Szólj hozzá!
2019. január 18. 13:07 - TonyBaritoon

Mortal Kombat 11- első benyomás az én szememmel

Mint sok más rajongó élőben néztem én is a közvetítést a twitchen. Látni akartam a játékmechanikai újításokat, látni akartam az új karaktereket és mégis milyen maga a játék. És őszintén, kettős érzéseim vannak. Egyrészt úgy érzem a legzseniálisabb Mortal Kombat játékot mutatták be, másrészről viszont félek, hogy a játék maga jó lesz ugyan, de a 9 és az X köröket fog verni rá. Hogy miért van bennem ez a kettősség?   Azt szeretném részletesebben kifejteni nektek. 

De előbb egy picit magáról a rendezvényről:

Maga a tálalás  igényes és profi volt, arra nem lehet panasz egyáltalán, nagyon ügyesen elindította a NetherRealm a hype vonatot. Kiderült, hogy igazak a pletykák, tényleg Ronda Rousey lett Sonya hangja. Először kicsit féltem, hogy egy fiatalabb karakterhez jobban illene az orgánuma, de rám cáfolt, azokból a sorokból ítélve, amit hallottam valóban a kedves UFC harcos- WWE előadó hölgy a tökéletes választás. De nem csak ő volt itt a WWE-től. Több WWE sztár is jött beöltözve a rendezvényre (Kofi Kingston pl. Shang Tsungnak öltözött), jöttek közismert cosplayerek olyan jelmezekben, hogy majd leesett az állam. És jöttek olyan YouTuberek, akiknek fő profiljuk a verekedős játékok vagy pedig azon belül is a Mortal Kombat. Így pl. egyik személyes kedvencem Dynasty is felbukkant. Nyilván a lényegi rész számomra a játék bejelentése volt, de azért az MK11 meccsekbe is belenéztem. És Jézus ereje! hihetetlen számomra, hogy vannak játékosok, akik megnézik egyszer a movesettet és máris úgy játszanak, mintha évek óta nyomnák ezt a játékot! (jó, azért legyünk reálisak, 100% hogy kaptak lehetőséget gyakorolni béta példányokkal, vagy ha más nem a rendezvény napján délelőtt, de ennek figyelembevételével is lenyűgöző volt a teljesítményük). összességében tisztességesen megszervezett rendezvény volt, ami méltó volt az MK11-hez de nem volt túlságosan giccses. 

 

Na csak kellett az a szín! 

Először is- már az előző két epizódnak is erőssége volt a grafika, de ez a játék egyszerűen fantasztikusan gyönyörű! Az Unreal Engine 4 remek látványt teremt a játéknak. Ó és nagyon fontos: színek! Az MKX-nek kevés gyenge pontja volt de vitathatatlanul az egyik legfakóbb volt az MK játékok közül. Nem volt csúnya egyáltalán, csak mondjuk míg a Mortal Kombat II, vagy a Deadly Alliance, vagy az MK9 a vérengzés és a háttértörténet miatt volt sötét, de maga a játék úszkált a színekben, addig az MKX a színeiben is próbálta hangoztatni, hogy ő már pedig egy komoly játék. Persze azért az MK11 se egy szivárvány, de sokkal színesebb, mint elődje.  Egyszerűen több nyomdafestéket nem tűrő kifejezés is elhagyta számat látva milyen királyul néznek ki a kivégzések. 

Ha ott működött, akkor itt is fog

A NetherRealm stratégiája, mindig is az volt: hogyha az egyik játékunkban működött, akkor kis változtatással a másikban is fog. Így pl. a gear system megjelent az MK-ban is, azaz kedvünkre ruháztathatjuk a karaktereket, növelve ezzel statjaikat. Nekem ezzel a rendszerrel már az Injustice 2-ben is voltak problémáim.  Nem feltétlen fair a játékosokkal szemben, hogy valaki sokkal nagyobb sebzést ad be csak mert másik kardot használ. Ahogy az is bántott egy kicsit, hogy így nehéz volt tényleg ízlésünkhöz való ruhákat fabrikálni. Mert nem feltétlen a számunkra legszebb lesz a leghasznosabb a csatában. Viszont ezt is egy kicsit újragondolták. Sokkal átláthatóbb, letisztultabb rendszert kapunk. Alapvetően vannak skinek (eddig látottak alapján kb. mindenkinek három de az többféle színben) és ezeken a skineken belül variálhatunk pl. maszkokat. kardokat, zászlókat, attól függően, hogy mi van a karakteren. Külön érdekesség, hogy a három stílus/karakter dolog viszont továbbra is megmaradt. Állíthatjuk egyébként az abilityket is, ami azt jelenti milyen plusz kombóink, speciális támadásaink vagy éppenséggel hasznos passzív képességeink lehetnek, szóval a 3 variánst is ízlésünkhöz szabhatjuk. Ezenkívül beállíthatjuk az introit a karaktereknek, illetve a győzelmi pózokat is. Ez a része kicsit Overwatchos nekem. Egy skin több színben, beállítható győzelmi póz. Ó igen, Ha már győzelmi póz: az Injustice 2-ből az is át lett emelve, hogy a karakterek a meccs után (akár volt fatality, akár nem) belassítva, nagyon menőn pózolnak. 

De nem csak Injustice kettő jegyeit fedezhetjük fel. Látszódott a játékon, hogy Ed Boon szereti ám a Tekkent, ugyanis sok olyan újítás van  ami emlékeztethet minket a Tekken 7 újításaira. A Tekken 7-ben ugyanis vagy egy rage art nevű funkció. Ha az életünk már nagyon csekély, alig 25% környékén jár, akkor beadhatunk egy rage art-ot (vagy egy rage drive-ot, ki melyiket preferálja), amivel megfordíthattuk a meccset, sőt akár meg is nyerhettük. Ezek vagy nagyon nagy erejű, látványos támadások, vagy pedig halálos kombók voltak. Na fatal Blow néven ugyanez a dolog bukkant fel az MK-ban is! Igaz, a játéknak megfelelően itt fröcsög a vér, hektó liter számra. A röngten támadások azrt nem tüntek el teljesen csak átalakulva maradtak benne a játékban, most már külön van egy támadás és védekezés mérőnk. Előbbi az átlagnál erősebb támadásokért, utóbbi a kontrákért felel. Amúgy szintén a Tekken 7-ből lehet ismerős, hogy olyan újításokat is tartalmaz a játék, amik a játékmechanikára nincsenek kihatással, de a meccsek látványán és hangulatán dobnak. Ilyen pl. ha valaki bead egy meccsfordító ütést, akkor rá közelít a kamera, stb. 

Lehet elsőre nem lehet szimpatikus, hogy sok az olyan újítás, ami az Injustice-ból, a Tekken 7-ből vagy az Overwatchból (okés, nem csak az Overwatchból, hanem átlag az e-sport körökben népszerű játékokból) ismerős lehet, de igazából ez a kis mix jól áll a játéknak és minden máshonnan látott dolog ügyesen lett beintegrálva az MK látványvilágába ezért engem nem zavar, hogy egy vagy két dolgot leszámítva máshol is láttuk már ezeket. 

Karakterek, mert hát az is kell 

Azt tudtuk, hogy Scorpion és Raiden visszatérnek és tudtuk, hogy Shao Khan DLC-ként visszatér. Láthattuk Kronikát, az MK első női fő bossát (mondom én, hogy valaki sokat Tekkenezett), de kik tértek még vissza? Hát itt van Sub-zero és Sonya nekünk, ők nem akkora meglepetések. De sokak örömére visszatért Baraka és vagányabb, mint valaha! Egy közönség kedvenc, akiről azt hittük az MK9-ben láttuk utoljára, szintén visszatért. Ő Skarlet, a vért manipuláló nindzsa lány. Továbbá jött egy új karakter Geras. Számomra kicsit olyan, mint Jax és Tremor szerelemgyermeke, aki tudja manipulálni az időt és a homokot, de nem rossz, sőt! nekem tetszik Geras, kicsit egyiptomi isten jellege van. Az előzetesekből, interjúkból leadott képek alapján Liu Kang, Kitana, Kung Lao szintén visszatérnek, illetve van egy kép, amin nehéz eldönteni, hogy Cassie vagy Sonya látható-e rajta, de ő volt a legnépszerűbb újonc az MKX-ben így sotobaság lenne kihagyni. Kaptunk egy nagyon pici utalást arra is, hogy Kabal is visszatér. 

Szóval a lista a következő jelenleg: 
Scorpion
Raiden
Sub-zero
Skarlet
Baraka
Sonya
Geras
Liu Kang
Kung Lao
Kitana
Cassie
Kabal (bár ő még nagyon kérdőjeles)
Shao Khan 
Kronika. 

Ami viszont aggodalomra adhat okot: az a karakterválasztó képernyő. Ugyanis ha Kronika nem irányítható fő gonosz lesz és a DLC karakterek (így Shao Khan se) kaptak még helyett a karakter választó képernyőn, akkor is kb. csak 25 férő hej van. Ez megint azt jelenti, hogy kb. a DLC karakterek érkezéséig nem nagyon lesz miből válogatnunk. Nem akarok telhetetlen lenni, de ez akkor is csekélynek tűnik.  Ráadásul Shao és Kronika nélkül is, már ismerjük 12 harcos kilétét. Ha hozzáveszem azokat a karaktereket, akik garantáltan visszatérnek, mint Johnny, Jax, Mileena, Shang Tsung vagy Reptile (hisz megjelenésük óta maximum egy vagy két játékot hagytak ki), akkor nem igazán lesz hely új kalandoroknak, valószínű kevesen fognak visszatérni az X-ből debütáltak közül és nem számíthatunk arra, hogy olyan karakterek kapjanak átdolgozást, akik a 3D érában bukkantak fel először. Igen, felvállalom, én pl. bírtam Ashrat és ha normális és egyedi mozdulatokkal Mavado vagy Kira kapna még egy lehetőséget, biztos imádnák őket a játékosok. Ne felejtsük el, hogy a 3D-era/PS2-era idején gyakran rájárt a rúd a csapatra, időhiány, pénz hiány, viták stb. Ha ezek a karakterek egy újragondolt külsővel és mozgáskultúrával kapnának még egy lehetőséget, közönség kedvencek lehetnének. De ilyen csekély roster létszám mellett, nem hiszem, hogy ez megtörténne.  Attól félek, hogy Skarlet és Geras volt a két egyetlen kellemes meglepetés és rajtuk kívül csak a kötelező poszter arcok lesznek jelen. Persze én így is jól el leszek a játékkal, hisz csak két olyan karakter van, akit utálok, a többieket vagy szeretem vagy semleges vele a viszonyom, így a roster összeállításától függetlenül, imádni fogom a játékot. 

 

Véres regék mit mesélnek 

Ezt direkt hagytam a végére. Ugyanis emiatt aggódom a legjobban. Az MK9 ügyesen használta a múltba való üzenetet és adott nekünk egy olyan új sztorit, ami egyszerre volt egy régi történet újramesélése és egy teljesen új fejezet a Mortal Kombat vérrel írt sagájában. Az X pedig kifejezetten érett volt. Családi problémákról, önmagunk felvállalásáról, a szülők felé érzett megfelelési kényszerről, belpolitikai viszályokról beszél de úgy, hogy az érettsége ellenére megmaradt az a vérben tocsogó, bosszú hadjáratos, egymással verekedős történet, amin sokan felnőttünk. Egyszerre volt egy érett történet és egy agyatlan darálás. 

 

Szóval itt vagyunk két zseniális történet után és betoppan a képbe Kronika, az időt őrző asszony, akit elkezdett bosszantani, hogy Raiden az üzenetével belepiszkált a múltba. Na várjunk csak egy percet, ez miért is csak most kezdte el zavarni? Hiszen Raiden ügyködéseinek köszönhetően egy csomó olyan ember meghalt, akinek nem kellett volna, ugyanakkor elmaradt az Armageddon és egy csomó új generációs harcos nőhetett fel...eltelt kb. 20 év és Kronikát csak most zavarja, hogy belepiszkáltak az időbe, mert nem ez Shionnok végzete? Na ez nekem már zavaros. Arról nem is beszélve, hogy az új idővonalat még ki se bontottuk rendesen, rengeteg ágyút nem sütöttünk el és máris törölni akarjuk ezt az idővonalat is? Értem én, vissza kell hozni a közönség kedvenc karaktereket és lehetőleg úgy, hogy ne mindig fekete mágiával legyenek feltámasztva, így az időutazást választották a készítők. De komolyan, nem lehetett volna ezzel várni még egy játékot? Arról nem is beszélve, hogy az lenne a legjobb, ha ezt az időutazást arra használnák fel, ha a klasszikus veteránok, a 3D-era elfeledett harcosai és az X újoncai az alternatív idővonalak találkozásának köszönhetően összeröffennének. De mint mondottam az alap roster szűk. Igen, a  későbbiekben lesz majd 12 harcos, akiket drága pénzért bezsebelhetünk, de addig is egy elég szűkös rosterrel lesz dolgunk, amibe ahogy azt fentebb is írtam, valószínű a poszter arcok fognak bekerülni, nem pedig a kevésbé népszerű karakter újragondolásai fognak bekerülni. nem lesz se Hotaru, se havik, se Nitara.  Ellenben tudjátok mi lesz? Rrrrengeteg mirror meccs, ezt már most megjósolom. Lesz majd normális Liu Kang és Kung lao vs. revenant verziók, lesz fiatal Sonya vs. öreg Sonya, lesz gonosz Raiden vs. jóságos Raiden és így tovább. 

És még egy fontos kérdés: szükségünk van az időutazásra? A 9 esetében ez egy indokolt és legitim dolog volt. Egy Armageddon után nem lehetett volna tovább vinni a történetet, plusz funkcióját tekintve a 9 remake és reboot volt egy személyben, így szükség volt erre. De most? Van egy elég feszült politikai helyzet, hiszen Kothal Khan már nem köti magát a Reiko egyezményhez, van egy belefáradt Raidenünk, akit megfertőzött Shinnok gonoszsága és van egy Liu kang- Kitana párosunk, akik a pokolban uralkodnak, plusz kaptak egy elég csúnya hadüzenetet a gonosz viharistentől. Tehát elég feszült a helyzet, puskaporos a levegő időutazás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja, hogy ezen az idősíkon mi a helyzet Onagával, a sárkánykirállyal. Az ő visszatérése, vagy visszatérésének a lehetősége, meggyújtaná azt a bizonyos kanócot és robbanna a világok közti háború ismét. 

Szóval a Morta Kombat 11 zseniálisnak ígérkezik egyfelől...másfelől a sztori és a roster nagysága aggasztó.  Nektek mi az első benyomásotok? Láttátok a közvetítést? Ti kiket várnátok vissza? 

4 komment
2019. január 12. 14:48 - TonyBaritoon

Ingyen béta játék a DOA 6 PS4 verziójához!

 

Aki PS4 tulaj és kíváncsi az új DOA felvonásra, annak akad egy jó hír! 14-éig nyílt béta van, vagyis ki tudjátok próbálni a játékot ingyen ezen a hétvégén! Négy klasszikus veterán: Hayate, hayabusa, Ayane és Kasumi próbálható ki, valamint a két újonc közül Diego. A játékban online versus is található! Jó játékot srácok (és lányok)

Forrás: Fighters generation. 

 

 

Címkék: béta DOA
Szólj hozzá!
2019. január 05. 22:39 - TonyBaritoon

Mortal Kombat 11- 6 lehetséges vendégszereplő

Sziasztok kedves olvasók! Amikor inaktív voltam az ünnepek miatt, nagyon sok hír látott napvilágot. Viszont valószínű ezeket a híreket biztos hallottátok már itt és ott (illetve...olvastátok) éppen ezért nem kívánom rohamtempóban bepótolni őket, hiszen már úgyis tudtok róla. Helyette egy érdekes cikkel kedveskedek nektek így a 2019-es év első pár napján! Ki lesz a négy vendégszereplő (ha egyáltalán négy vendégszereplőről van szó) az új Mortal Kombat játékban? 

A neten sok elégedetlen véleményt is olvasni, rengetegen vannak azok a játékosok is, akik szerint a vendégkarakterek fölöslegesek, de az élőrendezvényeken való pozitív reakciók és az eladási statisztikák bizony arról árulkodnak, hogy ők képviselik a kisebbséget. A NetherRealm stúdiója pedig egyre bátrabban és bátrabban kezeli a vendégszereplők kérdéskörét. Hisz a sorozatot feltámasztó kilencedik epizódban csupán egy (a Playstation változatban kettő) vendég volt, addig a Mortal kombat X már négy horror legendának adott otthont. Ed Boon nem is titkolta, hogy az új játékban is lesznek vendégszereplők (valószínű ismét 4, de pár pletyka alapján ez 6 is lehet). Azt azért tegyük tisztába: hogy egy vendégszereplő nem egy MK szereplőtől veszi el a roster helyet. Ezek üzleti célból bekerült extra karakterek, higgyétek el, nem azon múlott, hogy Kabal vagy Nightwolf benne lesz-e az új epizódban, hogy Jason itt van-e vagy sem. 

Rengeteg fórumot olvastam, több MK-val foglalkozó videós találgatásait is meglestem, olvastam pár twittert, hogy összeállítsam a 6 legvalószínűbb/legvártabb vendégszereplő listáját.  Persze ez nem szentírás, aztán lehet totál más karakterek vendégeskednek majd. De elég a bevezetőből, nézzük kik azok akik lehetséges MK vendégszereplők. 

1. Michael Myers

 

 

Michael a leggyakrabban visszatérő szereplője az ilyen listáknak, ami nem csoda ha figyelembe vesszük, hogy eddig kik verekedtek meg az MK díszes társaságával. Myers bácsiról azt kell tudni, hogy ő a Halloween című filmsorozat visszatérő gyilkosa. Klasszikus sorozatgyilkos, maga a gonosz ki nem ismer kegyelmet. 

Amiért sokan akarják: Gyakorlatilag a horrorfilmek ikonikus gyilkosai azok, akik beleillenek az MK univerzumba kérdés nélkül. Illetve fura mód a közönség kifejezetten igényli már, hogy a vendégek a horror  világából érkezzenek közénk.

Amiért lehetséges: A lista többi résztvevőjénél a "miért akarják" és a "miért lehetséges" nem fog feltétlen keresztmetszetet képezni, de Michael esetében ez az igazság. Illetve van még egy dolog, amiért Myers bácsi lehetséges jelölt: mégpedig, hogy 2018-ban kapott a széria egy új fejezetet, tehát mondhatni Michael Myers ismét ropogós és friss karakter, bizonyára akik eddig nem ismerték, most hallhattak róla. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag kifejezetten várják egyes rajongók. Tuti megvennék az őt tartalmazó DLC-t az emberek. És arról a felvetésről még nem is beszéltünk, hogy a NetherRealm szeretne egy TerrorDrome szerű játékot létrehozni, ahol a horror zsáner nagy alakjai verekednének meg (persze a sok jogi probléma miatt ez lehet örökre egy ötlet marad).

Amiért nem lehetséges: Myers esetében két dolog van, ami miatt mégsem teljesen biztos, hogy a szezonális kéjgyilkos beáll a sorba. Az egyik ok, hogy túl nyilvánvaló. Az összes lehetséges vendégszereplőkkel foglalkozó teóriában, találgatásban, kívánságlistán ott szerepel. Myers jelenleg pont akkora meglepetés, mint Scorpion. Semekkora. Egy DLC vendégsztárnak pedig azért illene meglepetés faktort okozni...valamilyen szinten Jasonre is számítottunk az X-ben Freddy miatt, de ki látta Alient, Predatort és Leatherfacet jönni?  A másik ok ami miatt Myers jövetele mégsem garantált az az, hogy ő "csak" egy pszichopata. Egy gyilkoló álomlény, egy élőholt és két idegen lény után egy mezei sorozatgyilkos az MK csapat fél fogára se lenne elég. Az igaz, hogy bőrpofa sem több egy mezei gyilkosnál. DE nála ott van a láncfűrész...Michael esetében meg...meg ott a kés. Érzitek a különbséget? Valóban kihívást jelenthet az istenekből, élőholtakból és shaolin szerzetesekből álló rosternek egy késes pszichopata? 

2. Spawn 

 

 

Habár Spawn képregényhős, jelleméből, kalandjaiból és füzeteinek brutalitásából kiindulva bőven van létjogosultsága szerepelni egy Mortal Kombat játékban. 

Amiért sokan akarják: Spawn gyakorlatilag már három játék óta pletyka tárgyát képezi és mivel Ed Boon egy troll néha rá is játszik a pletykákra. Az Injustice első epizódja óta jár a szóbeszéd, hogy jön Spawn, persze először sokan azt hitték, hogy a szuperhősök első felvonásához csatlakozik. Ezután abban reménykedtek az emberek, hogy az MKX egyik vendége lesz de ez sem vált be. Jött az Injustice 2, ahol ismét szóba került a dolog és ismételten nem lett belőle több, mint elmélet. Szóval igen, a Spawn rajongók már régóta éheztetve vannak. 

Amiért lehetséges: Ed Boon annak idején kitett egy szavazást twitterre, miszerint ki az a nem MK szereplő, akit szívesen látnának vendégeskedni az Injustice 2-ben. Itt Spawn magasan tarolt és beelőzött mindenkit. Plusz Spawn megálmodóját, Todd McFarlenet twitteren tartott egy kérdezz-felelek sorozatot, ahol az egyik rajongó azt is megkérdezte, Spawn vendégszerepel-e majd az MK Univerzumban? Erre McFarlane azt felelte: Azt hiszem már úton van... No ha ez nem garancia akkor mi? Arról nem is beszélve, hogy Spawn korábban vendégszerepelt már verekedős játékban, cím szerint a Soul Calibur szériában. És végül, de nem legutolsó sorban: közeledik a Spawn remake. Tehát több, mint aktuális!

Amiért nem lehetséges: Spawn nem egy tipikus szuperhős-képregény szereplő... de ettől még bőőőőőven jobb helyen lenne az Injusticeban. Az előző MK és az előző két Injustice kapcsán is volt sok biztató jel és a vég mégis pofára esés lett. Plusz azt se szabad elfelejteni, hogy sokan nem ismerik az eredeti képregényt, se az animációs sorozatot, vagy Spawn saját játékait, a legtöbb ember sajnos csak a régi Spawn filmet ismeri...ami valljuk be magunknak- nem volt jó. plusz Ed Boon is próbálta ködösíteni McFarlene szavait twitteren...Hogy ez azért történt, hogy mégis elbizonytalanítsák az embereket, vagy azért, mert tényleg nem garantált még Spawn felbukkanása, azt a megjelenésig nem fogjuk megtudni. 

3. Jago a Killer Instictből 

 

 

Amikor a Mortal Kombat sikeres lett és befutott sokan próbálták meg lemásolni a receptet, de csak kevés olyan játék volt  mely ért annyit, mint a mélyen tisztelt előd és nem pusztán egy fantáziátlan, lelketlen másolat volt. Az egyik megkérdőjelezhetetlen pozitív ellenpélda volt a Killer Instict, mely fergeteges kombó viharával nyűgözte le a játékosokat. A játék minőségét az is bizonyítja, hogy régebben a mai NetherRealm elődje a Midway volt a kiadója a játéknak, valamint a Nintendo. A Rare játéka 2013-ban kapott új fejezetet, mely egy kicsit megosztó lett, de én pl. nagyon is kedvelem. Eme széria ikonikus figurája a nindzsa, Jago, aki igencsak népszerű karakter a K.I. játékosok körében. 

Amiért sokan akarják: Igazság szerint nagyon sokan egy komplett MK vs. KI játékot akarnak, de ha csak egy vendégszereplőt választhatnak az a játék reklám arca, Jago lenne. A két világ hasonló atmoszférája miatt a karakterek teljes mértékben beleillenének egymás játékábaAmiért lehetséges: Mint fentebb írtam, az MK és a KI két hasonló játék volt az ősidőkben és a NetherRealm pozitív kapcsolatot ápolt, mind a régi, mind a jelenlegi fejlesztőkkel. mikor elindult asz új KI az MK fejlesztői (cinizmust és rosszindulatot mellőzően) sok sikert kívántak a fejlesztőknek. És ezzel a vendégszerepléssel az is felmérhető, hogy a játékosok mennyire komolyan gondolják a KI vs. MK-ra való igényt. Tényleg akarják, vagy csak addig tart a lelkesedés, míg nem is lesz tény a dologból? Ezt egy Jago DLC -vel simán megállapíthatjuk. Plusz Jago (és a KI bármely szereplője, ahogy azt fentebb írtam) maximálisan beleillik az Mk Univerzumba. 

Amiért nem lehetséges: Jó viszony ide vagy oda, az KI jogai most a Microsoftnál vannak. Vagyis Jago maximum az X-box és PC verzióban szerepelhetne. Igen, a KI maga is rendelkezett vendégszereplőkkel, de Rash a Battletoadsból ismert béka az egyetlen, aki nem egy másik X-box exkluzív játékból csöppent ide. Nem valószínű, hogy a NetherRealm megkockáztatna feleslegesen egy esetleges negatív dolgot, hogy bizonyos karakterek csak bizonyos verziókhoz lennének. Ez sok játékosnak nem tetszene. De legyünk optimisták: létrejön a kollaboráció, jön egy KI vendégszereplő és nem csak a PC és X-box tulajok, hanem a Playstation és Nintendo játékosai is örülhetnek neki...de miért pont Jago? Úgy értem, ha valamiből nem szenved hiányt az MK...azok a nindzsák. Biztos okos döntés lenne olyan vendégszereplőt választani, aki csak úgy eltűnik a tömegben? 

4, Ash Williams

 

Ki ne ismerné az Evil Dead kissé őrült de vagány főszereplőjét? Ash egy igazi bad ass karakter, egy ikon, talán az egyetlen (rendben, nem az egyetlen de bizonyára a legjelentősebb) olyan horror ikon, aki nem szörny, nem őrült gyilkos és nem is sikoltozva rohangáló áldozat. Gondoljatok csak a "Good. Bad. I'm the guy with the gun" jelenetre.

Amiért sokan akarják: Ash egy igazi vadállat, a szó pozitív értelmében. Legyen szó ökölharcról, puskáról, láncfűrészről, Ash jön, lát, pusztít. Lehetőség lenne nagyszerű dialógusokra. (képzeljünk el pl. egy Johnny Cage és Ash Willaims párbeszédet)  

Amiért lehetséges: Ahogy Myers esetében, Ash is egy horror ikon. Igen, pozitív szereplő, de horror ikon. Így ha valakinek beleillik a profiljába, hogy vagány mód kivégezzen embereket, na az ő! Pozitív és biztató előjel, hogy anno Boon is viccelődött Ash vendégszereplését illetően, pl. berakta a saját Ash Williams figuráját egy MK háttér elé. A lényeg: Ash teljes mértékben beleillik a Mortal Kombat vendégszereplő politikájába.

Amiért nem lehetséges: Igazából ez a rész teljesen üres lenne, ha...ha nem lenne az Evil Dead sorozat változata. Félreértés ne essék, a sorozat is nagyszerű és megmaradt Ash Williams egy bad ass gonosz mészárosnak, de valahogy annyira más a hangulata, annyira más értelemben szórakoztató, hogy így Ash is más értelemben lett szórakoztató. lehet a sorozatbeli inkarnációja nem illene bele olyan tökéletesen, mint a film trilógiában látott Ash. Márpedig a sorozatban látható Ash egy frissebb élmény a közönség számára így ő lenne logikus választás. És felmerül az a kérdés is, hogy az Asht alakító színészt mennyire zavarná, ha egy videojátékban állandóan kitépnék a gerincét?

5, DoomGuy 

 

A Doom egy műfajt meghatározó alkotás volt, ami a Wolfenstein által lefektetett alapokat tökéletesre csiszolta. nem hinném, hogy van olvasóim között bárki, aki nem játszott volna a széria valamelyik részével, akár a klasszikus első két epizóddal, akár a harmadik epizóddal vagy a frissen megjelent új generációs játékkal (utóbbinak még csak a demoját próbáltam ki, de így is imádtam). A névtelen, arctalan, gyilkoló főhős több, mint tökéletes választás lenne.

Amiért sokan akarják: A gammer világban van egy mondás, amely kissé emlékezteti az embert Rorschach egyik leghíresebb mondatára. "A DarkSoulsban te vagy összezárva a démonokkal. De A Doomban a démonok vannak összezárva veled!" A démonok brutális mészárlása, a glory killek miatt ez a fickó nem hogy megfelelő kihívást jelentene az MK karakternek, hanem kezdhetnek is félni egy kicsit.

Amiért lehetséges: Először is: glory kill, minden mennyiségben. A fatality nem áll messze hősünktől. Doom-Guy vendégszerepelt már más játékokban is. Quak 3 Arenában mint karakter jelen volt és a Tony Hawk's pro skater 3-ban is bővítette a választható gördeszkások hadát(azért valljuk be, az messzebb állt tőle, mint az MK). De ha ez nem lenne elég, Cliff Bleszinski (közismert videojáték tervező) írt twitternek nyilvánosan Ed Boonnak, hogy mi lenne ha DoomGuy vendégszerepelne az MK11-ben. Ed boon erre viccelődve azt felelte egy kacsintós fej társaságában: "Túl erőszakos". Erre a hivatalos Doom twitter profillal is reagált a Doom fejlesztőcsapata "Semmi baj nincs időnként egy kis ultra-erőszakkal". Valami biztos lehet a háttérben, ha ilyen beszélgetések születnek twitteren. A kölcsönös reklám pedig nagyon hasznos és indokolt lenne, a fentebb említett legújabb Doom epizód miatt.   

Amiért nem lehetséges: A biztató twitter beszélgetést Bleszinski kezdte el...na neki pont nincs sok köze a Doomhoz. Ő csupán nagy rajongója az új epizódnak, de nem vett részt fejlesztésében. Így ha eme beszélgetésnek köszönhetően el is indult valami, annak eredményét nem valószínű, hogy most fogjuk látni. Az is előfordulhat, hogy Blenszki egyik alkotásával lesz kooperáció és ez az egész csak beetetés volt. (Persze ez se valószínű, hiszen Blenszki a visszavonulását is fontolóra vette a Boss Key stúdió bezárásakor. De ha nem is vonul vissza véglegesen, akkor is pihenőre megy és egy ideig nem tervez új játékot). 

 

6, AZ- Krajcáros, Pennywise, Teremtmény 

 

 

Stephen King egyik legikonikusabb teremtménye, a gyerekeket rémisztgető- és faló alakváltó bohóc, sokak számára lehet ismerős és talán nem egy ember kezdett el indokolatlanul rettegni a bohócoktól akár Tim Curry, akár Bill Skasgard játékára gondolunk (jó, számomra Tim Curry az igazi AZ, de ezt embere válogatja szerintem). 

Amiért sokan akarják: ugyanazt tudom elmondani, amit Ash és Myers esetében- klasszikus horror szereplő, a legközismertebb Stephen King teremtmény

 

Amiért lehetséges: És ebben a rovatban is kicsit kénytelen vagyok repetitív maradni. De ami igaz az igaz, Pennywise beleillik az MK vendégszereplő politikájába és a 2017-es film miatt Pennywise ismét a köztudatba került figura, tehát még aktuális is viszonylag. A lidércfényben és az alakváltásban pedig rengeteg lehetőség van a movesettet illetően. És hát...az emberek már akkor akarták Penny vendégszereplését, mikor még sehol se volt az első MK11 trailer, csak pár pletyka volt, hogy jön a játék. Ergo van rá igény és szépen tejelne a DLC

Amiért nem lehetséges: AZ bele is illik az MK vendégszereplő politikájába....meg nem is. Igen, valóban felfalja a gyermekeket, meg vér jön ki a lefolyóból, meg rémisztő és így tovább...de Stephen King a horror egy másik műfaját képviseli.  Akárhogy is, számomra nehéz elképzelni, hogy AZ trancsíroz, vagy hogy egyáltalán leáll verekedni. AZ nem egy slasher pusztító gép, mint Jason és nem is egy démonokat lemészárló vagány valaki, mint Ash vagy DoomGuy. Akármennyire is horror, ikon Krajcáros kilóg a társaságból. És ő az Myers mellett, aki túlságosan egyértelmű, túlságosan kézenfekvő és semmi meglepetés nem lenne a felbukkanásában.

 

Szóval ők hatan a legvártabb és a twitter bejegyzések, üzenetek, korábbi tapasztalatok alapján a legvalószínűbb vendégszereplők. Ti kit szeretnétek látni az MK11-ben? Nektek mi a véleményetek az MK vendégszereplő politikájáról? Ebből a hatosból ki számotokra a favorit? Találkozunk a következő cikknél. Sziasztok!

 

Szólj hozzá!
2019. január 02. 21:36 - TonyBaritoon

2019- mik a tervek?

Nos üdv! Mint láthatjátok az év utolsó pár napján a barátaimra és a családomra fókuszáltam hátratéve a kötelességeket és az olyan hobbijaimat, amiket nem lehet együtt csinálni (mint pl. ez a blog). 2019-ben azonban igyekszem visszatérni hírekkel-cikkekkel. tervbe van véve egy kis összefoglaló, hogy harada legnagyobb álma, a minden neves verekedős játékot egybefoglaló giga crossover létrejöhet-e és egy találgatás, hogy vajon kik lehetnek az MK11 legvalószínűbb vendégszereplői! 

Ami még terv, de nem biztos, hogy lesz egyáltalán belőle valami: egyik barátommal beszéltük, hogy a műfaj népszerűsítése érdekében csinálnánk valami hasonlót, amit a Fun With geeks srácok csinálnak a társasokkal. Válogatva jó és rossz, retro és friss verekedős játékok között bemutatnánk nektek pár finom darabot, remélve, hogy elnyerjük vele a tetszéseteket. 

Ez eddig úgy hangzik, hogy a blog gőzerővel fog indulni 2019-ben, igaz? Nos...igen, de nem teljesen. Számos projektet fogok elkezdeni (esetenként folytatni) s szeretném kicsit előrébb vinni az életemet a számomra megfelelő irányba. És mivel nem vagyok látnok, sajnos nem tudom, hogy ezek a lépések sikerülnek-e, ha igen milyen áldozatokkal fog járni, mikor arathatom le munkám gyümölcsét és így tovább. Plusz szeretnék még egy blogot indítani (vagy FB oldalt), ahol nem verekedős játékokkal foglalkoznék, hanem a meséimet publikálnám. 

Egy szó mint száz vannak tervek a bloggal, de nem tudom még mit hoz elém az élet és mire fogom a hangsúlyt helyezni. Minden jót, sziasztok!

Szólj hozzá!
2018. december 22. 20:42 - TonyBaritoon

Báthori Erzsébet debütál egy verekedős játékban!

Srácok, a karácsonyi őrület miatt annyira lemaradtam a friss infókról, hogy eredeti terveim szerint csak januárban lettem volna aktív. De csoda történt! olyan csoda, amiről muszáj írni! Báthori/Báthory Erzsébet ugyanis, bekerült egy verekedős játékba, méghozzá az Omen of Sorrowba! Ő lesz a játék egyik ingyenes DLC karaktere! Akik már hallottak a játékról, tudják, hogy horror elemekre fókuszál, így  Erzsébet ennek megfelelően a róla kialakított negatív sztereotípiáknak és rémtörténeteknek megfelelően lesz ábrázolva ( mi is így tettünk volna, mert bár az igazi Erzsébet nem érdemelte volna meg azt a politikai boszorkányüldözést amit kapott, legyünk őszinték, egy szüzek vérében fetrengő gonosz vámpír, izgalmasabb ha verekedős játékra gondolunk, mint egy nő, akit koncepciós perbe fogtak). Íme a videó bizonyítékként, nem csalás, nem ámítás, az első magyar verekedős játék karakter, aki ráadásul egy valóban létező történelmi személy volt: hölgyek és urak: Báthori Erzsébet!

Szólj hozzá!
2018. december 09. 19:50 - TonyBaritoon

Street Fighter V: Resident Evil és karácsonyi jelmezek érkeznek!

Ahogy a címben is olvashatjátok új jelmezek fognak érkezni a Street Fighter V: Arcade editon tulajok számára. Pontosabban meglehet vásárolni eme jelmezeket. A RE csomag 3 míg az ünnepi csomag 4 jelmezt fog tartalmazni és mindkét csomag nagyjából 4 dollár környékén lesz. 

Szólj hozzá!