2018. november 04. 19:31 - TonyBaritoon

Feltámad a Virtua Fighter? Új cím a SEGA műhelyéből?

Úgy tűnik a blog indítását jól időzítettem! A GameStarról jött a hír: A Virtua Fighter kiadója, a Sega, megújított egy védjegyet a Virtua Fighter kapcsán! 

Aki nem tudná mi ez: a verekedős játék zsáner 3D irányzatának nagyapjának tekinthető a Virtua Fighter széria. Nélküle talán a mélyen tisztelt konkurensek se kaptak volna ihletet. A széria azonban a PS3-as generációra (no és természetesen pénznyelő arcade gépekre) kiadott ötödik rész után parkolópályára került. Azóta valahogy a teljesen 3D-s verekedős játékok is eltűntek. Habár a műfaj királya a Tekken és királynője a DOA még jelen van, de az összes releváns kihívójuk vagy küzdősport vagy pankrátor szimulátor, a Tekken kardforgató kis tesójáról, a SoulCaliburról pedig több helyen is azt pletykálják, hogy a frissen megjelent epizód egyúttal a széria utolsó darabja lesz.  Természetesen itt senki ne az új Street Fighterekre és Mortal Kombatakre gondoljon, ők ugyanis az úgynevezett 2.5D kategória képviselői. De térjünk vissza a tárgyra! 

Idézet a GameStaros Gucs kolléga cikkéből: " Az előző hónapban a SEGA két védjegy kapcsán is intézkedett az Egyesült Államokban. A kiadó megújította a Virtua Fighter széria logójára vonatkozó védjegyet, valamint hozzáadott egy újat is, ami a Battle Genesis nevet viseli." Persze ez még mindig jelentheti azt, hogy a VF esetében csak meghosszabbításról van szó, hogy senki se lophassa el a logót és a címet, de általában csak akkor foglalkoznak ilyesmivel a nagyobb kiadók, ha az adott projekttel vannak tervek. És a Battle Genesis is lehet bármi. benne van a pakliban, hogy egy űrhajó szimulátorról van szó, vagy egy akció játékról, de akár lehet a SEGA egyszerre két anyaggal tér vissza a verekedős játékok ringjébe. Ez utóbbi szintén felüdülés lenne, ugyanis rég láttunk már a műfajban új kihívót, pláne olyan trónkövetelőt, aki 3D-ben tündökölt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fightinggames.blog.hu/api/trackback/id/tr3614352763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása