2019. január 05. 22:39 - TonyBaritoon

Mortal Kombat 11- 6 lehetséges vendégszereplő

Sziasztok kedves olvasók! Amikor inaktív voltam az ünnepek miatt, nagyon sok hír látott napvilágot. Viszont valószínű ezeket a híreket biztos hallottátok már itt és ott (illetve...olvastátok) éppen ezért nem kívánom rohamtempóban bepótolni őket, hiszen már úgyis tudtok róla. Helyette egy érdekes cikkel kedveskedek nektek így a 2019-es év első pár napján! Ki lesz a négy vendégszereplő (ha egyáltalán négy vendégszereplőről van szó) az új Mortal Kombat játékban? 

A neten sok elégedetlen véleményt is olvasni, rengetegen vannak azok a játékosok is, akik szerint a vendégkarakterek fölöslegesek, de az élőrendezvényeken való pozitív reakciók és az eladási statisztikák bizony arról árulkodnak, hogy ők képviselik a kisebbséget. A NetherRealm stúdiója pedig egyre bátrabban és bátrabban kezeli a vendégszereplők kérdéskörét. Hisz a sorozatot feltámasztó kilencedik epizódban csupán egy (a Playstation változatban kettő) vendég volt, addig a Mortal kombat X már négy horror legendának adott otthont. Ed Boon nem is titkolta, hogy az új játékban is lesznek vendégszereplők (valószínű ismét 4, de pár pletyka alapján ez 6 is lehet). Azt azért tegyük tisztába: hogy egy vendégszereplő nem egy MK szereplőtől veszi el a roster helyet. Ezek üzleti célból bekerült extra karakterek, higgyétek el, nem azon múlott, hogy Kabal vagy Nightwolf benne lesz-e az új epizódban, hogy Jason itt van-e vagy sem. 

Rengeteg fórumot olvastam, több MK-val foglalkozó videós találgatásait is meglestem, olvastam pár twittert, hogy összeállítsam a 6 legvalószínűbb/legvártabb vendégszereplő listáját.  Persze ez nem szentírás, aztán lehet totál más karakterek vendégeskednek majd. De elég a bevezetőből, nézzük kik azok akik lehetséges MK vendégszereplők. 

1. Michael Myers

 

 

Michael a leggyakrabban visszatérő szereplője az ilyen listáknak, ami nem csoda ha figyelembe vesszük, hogy eddig kik verekedtek meg az MK díszes társaságával. Myers bácsiról azt kell tudni, hogy ő a Halloween című filmsorozat visszatérő gyilkosa. Klasszikus sorozatgyilkos, maga a gonosz ki nem ismer kegyelmet. 

Amiért sokan akarják: Gyakorlatilag a horrorfilmek ikonikus gyilkosai azok, akik beleillenek az MK univerzumba kérdés nélkül. Illetve fura mód a közönség kifejezetten igényli már, hogy a vendégek a horror  világából érkezzenek közénk.

Amiért lehetséges: A lista többi résztvevőjénél a "miért akarják" és a "miért lehetséges" nem fog feltétlen keresztmetszetet képezni, de Michael esetében ez az igazság. Illetve van még egy dolog, amiért Myers bácsi lehetséges jelölt: mégpedig, hogy 2018-ban kapott a széria egy új fejezetet, tehát mondhatni Michael Myers ismét ropogós és friss karakter, bizonyára akik eddig nem ismerték, most hallhattak róla. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag kifejezetten várják egyes rajongók. Tuti megvennék az őt tartalmazó DLC-t az emberek. És arról a felvetésről még nem is beszéltünk, hogy a NetherRealm szeretne egy TerrorDrome szerű játékot létrehozni, ahol a horror zsáner nagy alakjai verekednének meg (persze a sok jogi probléma miatt ez lehet örökre egy ötlet marad).

Amiért nem lehetséges: Myers esetében két dolog van, ami miatt mégsem teljesen biztos, hogy a szezonális kéjgyilkos beáll a sorba. Az egyik ok, hogy túl nyilvánvaló. Az összes lehetséges vendégszereplőkkel foglalkozó teóriában, találgatásban, kívánságlistán ott szerepel. Myers jelenleg pont akkora meglepetés, mint Scorpion. Semekkora. Egy DLC vendégsztárnak pedig azért illene meglepetés faktort okozni...valamilyen szinten Jasonre is számítottunk az X-ben Freddy miatt, de ki látta Alient, Predatort és Leatherfacet jönni?  A másik ok ami miatt Myers jövetele mégsem garantált az az, hogy ő "csak" egy pszichopata. Egy gyilkoló álomlény, egy élőholt és két idegen lény után egy mezei sorozatgyilkos az MK csapat fél fogára se lenne elég. Az igaz, hogy bőrpofa sem több egy mezei gyilkosnál. DE nála ott van a láncfűrész...Michael esetében meg...meg ott a kés. Érzitek a különbséget? Valóban kihívást jelenthet az istenekből, élőholtakból és shaolin szerzetesekből álló rosternek egy késes pszichopata? 

2. Spawn 

 

 

Habár Spawn képregényhős, jelleméből, kalandjaiból és füzeteinek brutalitásából kiindulva bőven van létjogosultsága szerepelni egy Mortal Kombat játékban. 

Amiért sokan akarják: Spawn gyakorlatilag már három játék óta pletyka tárgyát képezi és mivel Ed Boon egy troll néha rá is játszik a pletykákra. Az Injustice első epizódja óta jár a szóbeszéd, hogy jön Spawn, persze először sokan azt hitték, hogy a szuperhősök első felvonásához csatlakozik. Ezután abban reménykedtek az emberek, hogy az MKX egyik vendége lesz de ez sem vált be. Jött az Injustice 2, ahol ismét szóba került a dolog és ismételten nem lett belőle több, mint elmélet. Szóval igen, a Spawn rajongók már régóta éheztetve vannak. 

Amiért lehetséges: Ed Boon annak idején kitett egy szavazást twitterre, miszerint ki az a nem MK szereplő, akit szívesen látnának vendégeskedni az Injustice 2-ben. Itt Spawn magasan tarolt és beelőzött mindenkit. Plusz Spawn megálmodóját, Todd McFarlenet twitteren tartott egy kérdezz-felelek sorozatot, ahol az egyik rajongó azt is megkérdezte, Spawn vendégszerepel-e majd az MK Univerzumban? Erre McFarlane azt felelte: Azt hiszem már úton van... No ha ez nem garancia akkor mi? Arról nem is beszélve, hogy Spawn korábban vendégszerepelt már verekedős játékban, cím szerint a Soul Calibur szériában. És végül, de nem legutolsó sorban: közeledik a Spawn remake. Tehát több, mint aktuális!

Amiért nem lehetséges: Spawn nem egy tipikus szuperhős-képregény szereplő... de ettől még bőőőőőven jobb helyen lenne az Injusticeban. Az előző MK és az előző két Injustice kapcsán is volt sok biztató jel és a vég mégis pofára esés lett. Plusz azt se szabad elfelejteni, hogy sokan nem ismerik az eredeti képregényt, se az animációs sorozatot, vagy Spawn saját játékait, a legtöbb ember sajnos csak a régi Spawn filmet ismeri...ami valljuk be magunknak- nem volt jó. plusz Ed Boon is próbálta ködösíteni McFarlene szavait twitteren...Hogy ez azért történt, hogy mégis elbizonytalanítsák az embereket, vagy azért, mert tényleg nem garantált még Spawn felbukkanása, azt a megjelenésig nem fogjuk megtudni. 

3. Jago a Killer Instictből 

 

 

Amikor a Mortal Kombat sikeres lett és befutott sokan próbálták meg lemásolni a receptet, de csak kevés olyan játék volt  mely ért annyit, mint a mélyen tisztelt előd és nem pusztán egy fantáziátlan, lelketlen másolat volt. Az egyik megkérdőjelezhetetlen pozitív ellenpélda volt a Killer Instict, mely fergeteges kombó viharával nyűgözte le a játékosokat. A játék minőségét az is bizonyítja, hogy régebben a mai NetherRealm elődje a Midway volt a kiadója a játéknak, valamint a Nintendo. A Rare játéka 2013-ban kapott új fejezetet, mely egy kicsit megosztó lett, de én pl. nagyon is kedvelem. Eme széria ikonikus figurája a nindzsa, Jago, aki igencsak népszerű karakter a K.I. játékosok körében. 

Amiért sokan akarják: Igazság szerint nagyon sokan egy komplett MK vs. KI játékot akarnak, de ha csak egy vendégszereplőt választhatnak az a játék reklám arca, Jago lenne. A két világ hasonló atmoszférája miatt a karakterek teljes mértékben beleillenének egymás játékábaAmiért lehetséges: Mint fentebb írtam, az MK és a KI két hasonló játék volt az ősidőkben és a NetherRealm pozitív kapcsolatot ápolt, mind a régi, mind a jelenlegi fejlesztőkkel. mikor elindult asz új KI az MK fejlesztői (cinizmust és rosszindulatot mellőzően) sok sikert kívántak a fejlesztőknek. És ezzel a vendégszerepléssel az is felmérhető, hogy a játékosok mennyire komolyan gondolják a KI vs. MK-ra való igényt. Tényleg akarják, vagy csak addig tart a lelkesedés, míg nem is lesz tény a dologból? Ezt egy Jago DLC -vel simán megállapíthatjuk. Plusz Jago (és a KI bármely szereplője, ahogy azt fentebb írtam) maximálisan beleillik az Mk Univerzumba. 

Amiért nem lehetséges: Jó viszony ide vagy oda, az KI jogai most a Microsoftnál vannak. Vagyis Jago maximum az X-box és PC verzióban szerepelhetne. Igen, a KI maga is rendelkezett vendégszereplőkkel, de Rash a Battletoadsból ismert béka az egyetlen, aki nem egy másik X-box exkluzív játékból csöppent ide. Nem valószínű, hogy a NetherRealm megkockáztatna feleslegesen egy esetleges negatív dolgot, hogy bizonyos karakterek csak bizonyos verziókhoz lennének. Ez sok játékosnak nem tetszene. De legyünk optimisták: létrejön a kollaboráció, jön egy KI vendégszereplő és nem csak a PC és X-box tulajok, hanem a Playstation és Nintendo játékosai is örülhetnek neki...de miért pont Jago? Úgy értem, ha valamiből nem szenved hiányt az MK...azok a nindzsák. Biztos okos döntés lenne olyan vendégszereplőt választani, aki csak úgy eltűnik a tömegben? 

4, Ash Williams

 

Ki ne ismerné az Evil Dead kissé őrült de vagány főszereplőjét? Ash egy igazi bad ass karakter, egy ikon, talán az egyetlen (rendben, nem az egyetlen de bizonyára a legjelentősebb) olyan horror ikon, aki nem szörny, nem őrült gyilkos és nem is sikoltozva rohangáló áldozat. Gondoljatok csak a "Good. Bad. I'm the guy with the gun" jelenetre.

Amiért sokan akarják: Ash egy igazi vadállat, a szó pozitív értelmében. Legyen szó ökölharcról, puskáról, láncfűrészről, Ash jön, lát, pusztít. Lehetőség lenne nagyszerű dialógusokra. (képzeljünk el pl. egy Johnny Cage és Ash Willaims párbeszédet)  

Amiért lehetséges: Ahogy Myers esetében, Ash is egy horror ikon. Igen, pozitív szereplő, de horror ikon. Így ha valakinek beleillik a profiljába, hogy vagány mód kivégezzen embereket, na az ő! Pozitív és biztató előjel, hogy anno Boon is viccelődött Ash vendégszereplését illetően, pl. berakta a saját Ash Williams figuráját egy MK háttér elé. A lényeg: Ash teljes mértékben beleillik a Mortal Kombat vendégszereplő politikájába.

Amiért nem lehetséges: Igazából ez a rész teljesen üres lenne, ha...ha nem lenne az Evil Dead sorozat változata. Félreértés ne essék, a sorozat is nagyszerű és megmaradt Ash Williams egy bad ass gonosz mészárosnak, de valahogy annyira más a hangulata, annyira más értelemben szórakoztató, hogy így Ash is más értelemben lett szórakoztató. lehet a sorozatbeli inkarnációja nem illene bele olyan tökéletesen, mint a film trilógiában látott Ash. Márpedig a sorozatban látható Ash egy frissebb élmény a közönség számára így ő lenne logikus választás. És felmerül az a kérdés is, hogy az Asht alakító színészt mennyire zavarná, ha egy videojátékban állandóan kitépnék a gerincét?

5, DoomGuy 

 

A Doom egy műfajt meghatározó alkotás volt, ami a Wolfenstein által lefektetett alapokat tökéletesre csiszolta. nem hinném, hogy van olvasóim között bárki, aki nem játszott volna a széria valamelyik részével, akár a klasszikus első két epizóddal, akár a harmadik epizóddal vagy a frissen megjelent új generációs játékkal (utóbbinak még csak a demoját próbáltam ki, de így is imádtam). A névtelen, arctalan, gyilkoló főhős több, mint tökéletes választás lenne.

Amiért sokan akarják: A gammer világban van egy mondás, amely kissé emlékezteti az embert Rorschach egyik leghíresebb mondatára. "A DarkSoulsban te vagy összezárva a démonokkal. De A Doomban a démonok vannak összezárva veled!" A démonok brutális mészárlása, a glory killek miatt ez a fickó nem hogy megfelelő kihívást jelentene az MK karakternek, hanem kezdhetnek is félni egy kicsit.

Amiért lehetséges: Először is: glory kill, minden mennyiségben. A fatality nem áll messze hősünktől. Doom-Guy vendégszerepelt már más játékokban is. Quak 3 Arenában mint karakter jelen volt és a Tony Hawk's pro skater 3-ban is bővítette a választható gördeszkások hadát(azért valljuk be, az messzebb állt tőle, mint az MK). De ha ez nem lenne elég, Cliff Bleszinski (közismert videojáték tervező) írt twitternek nyilvánosan Ed Boonnak, hogy mi lenne ha DoomGuy vendégszerepelne az MK11-ben. Ed boon erre viccelődve azt felelte egy kacsintós fej társaságában: "Túl erőszakos". Erre a hivatalos Doom twitter profillal is reagált a Doom fejlesztőcsapata "Semmi baj nincs időnként egy kis ultra-erőszakkal". Valami biztos lehet a háttérben, ha ilyen beszélgetések születnek twitteren. A kölcsönös reklám pedig nagyon hasznos és indokolt lenne, a fentebb említett legújabb Doom epizód miatt.   

Amiért nem lehetséges: A biztató twitter beszélgetést Bleszinski kezdte el...na neki pont nincs sok köze a Doomhoz. Ő csupán nagy rajongója az új epizódnak, de nem vett részt fejlesztésében. Így ha eme beszélgetésnek köszönhetően el is indult valami, annak eredményét nem valószínű, hogy most fogjuk látni. Az is előfordulhat, hogy Blenszki egyik alkotásával lesz kooperáció és ez az egész csak beetetés volt. (Persze ez se valószínű, hiszen Blenszki a visszavonulását is fontolóra vette a Boss Key stúdió bezárásakor. De ha nem is vonul vissza véglegesen, akkor is pihenőre megy és egy ideig nem tervez új játékot). 

 

6, AZ- Krajcáros, Pennywise, Teremtmény 

 

 

Stephen King egyik legikonikusabb teremtménye, a gyerekeket rémisztgető- és faló alakváltó bohóc, sokak számára lehet ismerős és talán nem egy ember kezdett el indokolatlanul rettegni a bohócoktól akár Tim Curry, akár Bill Skasgard játékára gondolunk (jó, számomra Tim Curry az igazi AZ, de ezt embere válogatja szerintem). 

Amiért sokan akarják: ugyanazt tudom elmondani, amit Ash és Myers esetében- klasszikus horror szereplő, a legközismertebb Stephen King teremtmény

 

Amiért lehetséges: És ebben a rovatban is kicsit kénytelen vagyok repetitív maradni. De ami igaz az igaz, Pennywise beleillik az MK vendégszereplő politikájába és a 2017-es film miatt Pennywise ismét a köztudatba került figura, tehát még aktuális is viszonylag. A lidércfényben és az alakváltásban pedig rengeteg lehetőség van a movesettet illetően. És hát...az emberek már akkor akarták Penny vendégszereplését, mikor még sehol se volt az első MK11 trailer, csak pár pletyka volt, hogy jön a játék. Ergo van rá igény és szépen tejelne a DLC

Amiért nem lehetséges: AZ bele is illik az MK vendégszereplő politikájába....meg nem is. Igen, valóban felfalja a gyermekeket, meg vér jön ki a lefolyóból, meg rémisztő és így tovább...de Stephen King a horror egy másik műfaját képviseli.  Akárhogy is, számomra nehéz elképzelni, hogy AZ trancsíroz, vagy hogy egyáltalán leáll verekedni. AZ nem egy slasher pusztító gép, mint Jason és nem is egy démonokat lemészárló vagány valaki, mint Ash vagy DoomGuy. Akármennyire is horror, ikon Krajcáros kilóg a társaságból. És ő az Myers mellett, aki túlságosan egyértelmű, túlságosan kézenfekvő és semmi meglepetés nem lenne a felbukkanásában.

 

Szóval ők hatan a legvártabb és a twitter bejegyzések, üzenetek, korábbi tapasztalatok alapján a legvalószínűbb vendégszereplők. Ti kit szeretnétek látni az MK11-ben? Nektek mi a véleményetek az MK vendégszereplő politikájáról? Ebből a hatosból ki számotokra a favorit? Találkozunk a következő cikknél. Sziasztok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fightinggames.blog.hu/api/trackback/id/tr4114479260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása